Hedda och Alissar föreslås som ledamöter

Riksvalberedningens motiverar varför de föreslår Hedda Ottesen och Alissar Rajha så här:

Hedda har varit medlem i Miljöpartiet i mer än tio år och tar med sig en imponerande mängd erfarenheter, inte minst från rollen som språkrör för Grön Ungdom Norrköping, sammankallande i Gröna Studenter Uppsala och som del av valberedningen i MP Uppsala.

Under beredningsprocessen har Hedda visat på att hon besitter både sakkunskap om miljö- och hälsofrågor samt ett kommunikativt nytänk. Dessutom har Hedda ett stort engagemang och brett kontaktnät inom olika miljö- och studentorganisationer.

Sammanlagt tror vi att Hedda kan bidra med mycket erfarenheter och medföra nya kompetenser i styrelsen.

Alissar har varit medlem i Miljöpartiet sedan 2016 och är aktiv i Jönköping där hon bland annat sitter i kommunfullmäktige för Miljöpartiet och har varit med och startat upp en Gröna Studenter-avdelning.

Hon har stor erfarenhet av organisationsbyggande från tidigare jobb som verksamhetsutvecklare och projektledare, något som valberedningen tror kommer att vara till stor nytta i riksstyrelsen.

Alissars strategiska kunnande och och många spännande idéer tror vi kommer att bidra till ett fortsatt utvecklande av förbundet som helhet.

Valet av ledamöter äger rum på Gröna Studenters extra riksårsmöte den 20 oktober. Läs mer

EnglishFrenchGermanSwedish