Gröna Studenter nominerar Alice Bah Kuhnke till språkrör för Miljöpartiet

PRESSMEDDELANDE 2020-09-18

För att komma tillrätta med Miljöpartiets fall i opinionen nominerar Gröna Studenter nu Alice Bah Kuhnke till språkrör. Förbundet menar att hon är ett proffs på att kommunicera, har bred erfarenhet, kan lyfta den sociala dimensionen av att vara grön och ingjuta självförtroende och stolthet i den gröna rörelsen.

Gröna Studenter, Miljöpartiets studentförbund, har valt att nominera EU-parlamentarikern Alice Bah Kuhnke till nytt språkrör för moderpartiet. De lyfter hennes erfarenheter av att ha varit minister, EU-parlamentariker och partistyrelseledamot, vilket de menar gör att hon har god insyn i och förståelse för många av partiets delar.

Studentförbundet lyfter också hennes förmåga att kommunicera och ger exempel som talkshowen 2022, debattartiklar, sociala medier och att hon vid medlemsaktiviteter har visat att hon är ett politiskt proffs. Gröna Studenters språkrör Aleese Rydlund menar att Alice Bah Kuhnke är en politisk förebild.

– Hennes integritet och mod ger mig styrka att fortsätta kämpa varje dag. Hon kan skapa det engagemang, självförtroende och hopp som den gröna rörelsen behöver. Alice Bah Kuhnke är aldrig rädd för att säga vad hon tycker. Hon visar gärna sina åsikter på ett sätt som låter oss förstå att politiken har känslor. Hon är kompetent, tydlig, personlig, progressiv och beredd att gå före.

Gröna Studenter tror att Alice Bah Kuhnke kan bredda Miljöpartiet genom sitt sociala fokus på mänskliga rättigheter, kultur, jämställdhet och antirasism. Hennes engagemang i dessa frågor har inspirerat många, menar Gröna Studenters språkrör Katarina Folkeson.

– Alice Bah Kuhnke kan visa flera dimensioner av att vara grön, den som ser hur mänskligheten och jordens system hör ihop. Jag tycker att hon varit en lysande stjärna sen hon tog klivet in i politiken. Miljöpartiet behöver ett språkrör som kan vara ljuset i ett politiskt mörker, jag tror att Alice Bah Kuhnke är den ledaren. Hennes ton går alltid tillbaka till varför det vi gör är viktigt värderingsmässigt och ideologiskt.

Katarina Folkeson 
Språkrör, Gröna Studenter 
katarina.folkeson@mp.se
0768 18 21 19

Aleese Rydlund
Språkrör, Gröna Studenter
aleese.rydlund@mp.se
0761 87 52 24