Kommunikatör för sociala medier

Miljöpartiets studentförbund Gröna Studenter söker en kommunikatör för sociala medier på deltid till kansliet på Pustegränd i Stockholm med möjlighet att jobba på distans.

Vi erbjuder dig ett omväxlande arbete i en politisk miljö och stor möjlighet att själv planera och strukturera ditt arbete. Arbetstiden är 10-20 timmar i veckan efter överenskommelse beroende på dina önskemål, perioden 8 augusti till 31 oktober. Vi ser gärna sökanden som är studenter och önskar kombinera tjänsten med studier eller arbete.

Din huvudsakliga sysselsättning kommer vara att ansvara för löpande och planerad politisk kommunikation i digitala medier, i samarbete med Gröna Studenters språkrör, styrelse och valsamordnare/organisationssekreterare. Största fokus ligger på att vara redaktör för Gröna Studenters sociala medier och samordna kommunikationen. Rollen är kreativ och skapande, både bild- och textmässigt. 

Tjänsten är förlagd till Miljöpartiets partikansli i centrala Stockholm, men kan skötas på distans vid överenskommelse med arbetsledare. Du som söker sympatiserar med Gröna Studenters och Miljöpartiets grundläggande värderingar, men vi ställer inte krav på medlemskap. Tjänsten är väldigt självständig, och det krävs därför att du trivs med det. Dessutom bör du som söker både kunna planera ditt eget arbete och snabbt kunna ändra din planering utifrån dagsaktuell politik. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
– Annonsering och uppdateringar i sociala medier.
– Strategisk innehållsplanering.
– Textproduktion.
– Snabb kommunikation om dagsaktuell politik.
– Redigering av foto och video.

Kvalifikationer: 
– Erfarenhet av kommunikationsarbete.
– Du som söker tjänsten bör vara strukturerad, flexibel och kunna planera ditt eget arbete.
– Kunskaper i fotoredigering (Canva).
– Slutförd gymnasieutbildning.

Meriterande:
– Utbildning inom kommunikation, grafisk design och/eller sociala medier.
– Kunskaper inom fotografi och videoredigering.
– Annonsering i sociala medier.
– Erfarenhet av arbete i ideella föreningar.

Vi tror att olika erfarenheter utvecklar oss och vi strävar efter mångfald på arbetsplatsen. Därför välkomnar vi alla sökande oavsett kön, könsidentitet, könsuttryck, ålder, sexuell läggning, funktionsvariation eller etnisk eller religiös tillhörighet. 

Omfattning: 28,6%-57,1 % (10-20 timmar i veckan)
Placering: Distans/Pustegränd 1-3, Stockholm
Arbetstid: Förtroendetid. Kvälls- och helgarbete kan förekomma
Lön: Individuell lönesättning. Friskvårdsbidrag eller friskvårdstimme erbjuds

Startdatum: 8 augusti eller tidigare enligt överenskommelse
Slutdatum: 31 oktober

Kontaktperson: Lovisa Roos, lovisa.roos@mp.se, 072-5441751
Arbetsgivare: Miljöpartiet de gröna / Gröna Studenter

Skicka din ansökan med CV och kort personligt brev till: lovisa.roos@mp.se senast söndagen den 10 juli (förlängt från den 3 juli). Tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag, så vi ser gärna att du skickar din ansökan så snart som möjligt.