PRAKTIK HOS GRÖNA STUDENTER

Vill du få värdefull erfarenhet, möjlighet att utvecklas och knyta nya kontakter? Vill du fördjupa dina kunskaper om föreningslivet och vara med och utveckla en politisk organisation? Vill du arbeta för att sprida den gröna ideologin och Miljöpartiets politik? Är du målmedveten, strukturerad, kreativ och tar initiativ? Då vill vi ha dig som praktikant på Gröna Studenter!

Det finns två sätt att praktisera hos oss på:

Praktik på heltid
Vi vill att du gör praktiken som en del av din utbildning och vi ser helst att du har en huvudman genom ditt universitet/högskola/yrkeshögskola och att din praktik är mellan 6-20 veckor lång.

Praktiken är oavlönad, på heltid och förlagd på vårt kansli i centrala Stockholm med möjlighet att arbeta delvis på distans. Du kommer handledas av administratör.

Praktik på deltid eller med ett avgränsat projekt
Om din praktik är kortare än 6 veckor eller om du bara vill få värdefull erfarenhet vid sidan av dina studier finns det möjlighet att komma in och genomföra ett avgränsat projekt. Detta kan vara på heltid under max 5 veckor eller på deltid under en längre tidsperiod. Kontakta oss för att höra vad vi har för aktuella projekt på gång eller kom med ett eget förslag.

Praktiken är oavlönad och du har möjlighet att delvis sitta på vårt kansli i centrala Stockholm. Du kommer handledas av administratör. Efter avslutad praktik får du ett skriftligt intyg för det arbete du har gjort.

Vem är du?

Vi vill att du har ett intresse för det ideella föreningslivet och för politiskt arbete. Du är relativt självgående, vill lära dig och utvecklas och ser möjligheter. I en liten organisation krävs det att du är prestigelös och kan tänka dig att hugga i med alla typer av arbetsuppgifter. Du sympatiserar med Miljöpartiets politik men behöver inte vara medlem. Vi tror att du studerar/har studerat media-och kommunikation, statsvetenskap, personalvetenskap, PR, projektledning, journalistik, mänskliga rättigheter eller miljöstudier och/eller har praktisk erfarenhet inom dessa områden.

Det är meriterande om du:

  • Varit engagerad i en ideell organisation
  • Har erfarenhet av Indesign, Photoshop, Illustrator eller liknande program

Vad erbjuder vi?

Vi erbjuder möjlighet att ta stort ansvar och arbeta och utveckla egna projekt såväl som att vara del av allt det vardagliga arbetet på kansliet. Du får möjlighet att bygga ett stort nätverk inom den gröna rörelsen och får fördjupade kunskaper i hur organisationer fungerar.

Vi ser till dina erfarenheter och profil när vi sätter mål och arbetsbeskrivning och det är viktigt för oss att du får arbeta med utvecklande arbetsuppgifter och ta eget ansvar. Vi är en liten organisation och alla får vara beredda att hugga i med alla typer av arbetsuppgifter. Din praktik kommer ge värdefull erfarenhet för att arbeta inom civilsamhället och offentlig sektor. Efter avslutad praktik får du ett skriftligt intyg.

Ansökan

Du ansöker genom att svara på vårt frågeformulär och skicka in det tillsammans med ditt CV till gs@mp.se. Ange praktikant i ämnesraden.

Frågor

Therese Jonsson, Administratör
076-941 10 68
therese.jonsson@mp.se

ANSÖKAN PRAKTIK