Pressmeddelande 2020-12-18:

Gröna Studenter stödjer Märta Stenevi som språkrör för Miljöpartiet

Gröna Studenter ställer sig bakom riksvalberedningens förslag och stödjer Märta Stenevis kandidatur till nytt språkrör för Miljöpartiet de gröna. Förbundet menar att hon är en god kommunikatör, kan lyfta de sociala frågorna och öka partiets självförtroende.

Gröna Studenter, Miljöpartiets studentförbund, har valt att stödja partisekreteraren Märta Stenevi till nytt språkrör för moderpartiet. De lyfter hennes ambition om ett grönare, mer rättvist samhälle och att ge partiet mod och självförtroende. Studentförbundets språkrör Katarina Folkeson tycker att Märta Stenevi har en förmåga att nå ut till fler väljare:

– Märta är en skicklig debattör och tydlig med våra gröna budskap. Hon kan vara tuff när det behövs och samtidigt skapa ett bredare stöd för vår politik. Dessutom behöver världen fler politiker som lyssnar på forskningen och förstår vad som krävs för att stoppa klimatförändringarna. Märta har tydligt visat att klimatkrisen är akut och att arbetet behöver gå snabbare och få högre prioritet.

En styrka som Gröna Studenter också lyfter fram hos Märta Stenevi är att hon vill prata mer om Miljöpartiets sociala politik. Framförallt viktigt för studentförbundet är att bekämpa den utbredda psykiska ohälsan hos studenter och att studenter behöver bättre trygghetssystem, något de vill driva tillsammans med Märta Stenevi om hon blir språkrör.

Miljöpartiet väljer nytt språkrör att efterträda Isabella Lövin på en extrainsatt kongress 31 januari.

Kontakt:

Katarina Folkeson 
Språkrör för Gröna Studenter 
katarina.folkeson@mp.se 
0768-18 21 19

Foto: Henrik Svensson Karlsson