NU kör vi – medskapa politik med oss!

Det är lätt att glömma bort att vi i Miljöpartiet aldrig tidigare haft så bra förutsättningar att skapa konkret politik som just NU när vi sitter i regeringsställning. Just NU har vi möjligheten att gå från idé, till konkret förslag, till konkret politik som blir verklighet i Sverige och därefter världen. Detta är något vi måste utnyttja så mycket det bara är möjligt!

Gröna Studenter vill nu därför göra mer av just detta tillsammans med er medlemmar. Hösten 2021 kommer Miljöpartiets kongress åter hållas. Det är partiets högsta beslutande organ och ett väldigt viktigt forum för att skapa opinion för konkreta förslag. Vår plan är att Gröna Studenter ska sticka ut med extra många innovativa, genomtänkta, välformulerade och helt enkelt grymma motioner.

Så går det till i praktiken

Du som vill vara med och tillsammans med andra medlemmar i Gröna Studenter skapa motioner inför kongressen 2021 anmäler intresse på följande länk: https://bit.ly/3fUMQzr . Anmälan stänger den 9 september.

Du matchas sedan med andra medlemmar i grupper om ca 5 personer. Vi från riksstyrelsen kommer sedan utse en sammankallande för varje grupp som kallar till totalt 4 digitala möten med följande teman:

1. Lär känna motioner

Vad är en bra motion? Välj ut 3-5 motioner från 2019:s kongress som du gillar och berätta varför.

2. Brainstorming och skiss

Alla skickar inför mötet ut 5-20 olika korta idéer på motioner i microformat, max 200 tecken per idé (tweet-längd). Notera att denna träff handlar om att brainstorma, därför är det viktigt att komma ihåg att inga idéer är för dumma eller för luddiga. Inför mötet läser alla varandras utkast och kommer med feedback och tankar på vidareutvecklingar. Alla deltagare i gruppen väljer ut en favorit för varje person. Så om det är 5 personer i gruppen väljer man ut en egen favorit av sina egna.

3. Kill your darlings

Vissa idéer kanske ligger dig extra varmt om hjärtat, men är svåra att skapa konkret politik av. Inför det här mötet ska du ha bestämt dig för en motion som du verkligen vill lägga fram och skriva ett färdigt utkast på ca 1-2 A4. På mötet presenterar du din motion (läser upp den) och får kort feedback från de andra. Alla får efter mötet var sin motion att korrekturläsa och feedbacka extra noggrant på. Du får såklart gärna skriva fler än en motion, men till mötet ska du välja ut en motion som blir föremål för feedback.

4. Finslipa din pitch

Vi har ca 4 platser till Miljöpartiets kongress och vi hoppas att du tar chansen att söka en av platserna när det bli aktuellt längre fram. I den sista träffen får du chansen att öva på att pitcha din motion. De andra från gruppen ger sedan konstruktiv feedback om hur pitchen kan bli ännu mer slagkraftig.

Har du frågor?

Tveka inte att höra av dig. Maila anton.hallin@mp.se. Vi hoppas verkligen du vill vara med och skapa politik tillsammans med oss. Vår tid är NU!

Länk till eventet på Facebook