Skip to content
Menu

miljöpartiets studentförbund

Vi är stolta över att vara Miljöpartiets studentförbund sedan 2005. 

Miljöpartiet bildade i början på 1980-talet, sprunget ur rörelser för fred, miljö och jämställdhet. Den gröna ideologin handlar om att visa solidaritet med djur, natur och ekosystem, kommande generationer samt världens alla människor. 

Som andra gröna partier i världen är vi en del av det internationella nätverket Global Greens. Tillsammans driver vi politik utifrån ekologisk filosofi, social rättvisa, deltagande demokrati, icke-våld, hållbarhet, inkludering och mångfald. 

Facebook events

Precis som Miljöpartiet har vi i Gröna Studenter två språkrör. Anton Bylin och Nadja Vinberg är våra politiska ledare som företräder förbundet.

DSC_3668 kopiera 2

Vi har en rad talespersoner för olika politikområden, som tillsammans med språkrören utgör vår riksstyrelse. Förutom Miljöpartiets partiprogram driver vi vårt eget idéprogram.

Om oss

Vi har lokalavdelningar runt om i landet. Där kan du engagera dig med likasinnade som också brinner för grön politik och hållbar samhällsutveckling.

Engagera dig!

Vad roligt att du vill engagera dig! Då är det bara att du hör av dig till din lokala ledare. Du hittar dem på kontaktsidan. Finns det ingen där du bor mejlar du istället till info@gronastudenter.se så hörs vi!

Bli medlem

Medlemskapet är gratis och du kan gå med oavsett ålder och om du studerar eller inte. Som medlem får du fri tillgång till utbildningar, träffar och evenemang. Välkommen!

Dela sidan!

Hjälp oss sprida ordet om Gröna Studenter! Ju fler som får veta om oss desto mer kan vi i Sveriges gröna studentförbund växa.

Om oss

Gröna Studenter är Miljöpartiets studentförbund.

Är du nyfiken på att engagera dig? Kontakta oss!

Kontakt

Gröna Studenter
Ringvägen 126
116 61 Stockholm
info@gronastudenter.se