Skip to content
logo-round@2x
Menu
logo-round@2x
Om oss

Sveriges grönaste Studentförbund

Gröna Studenter är sedan 2005 Miljöpartiets studentförbund. Förbundet är både en del av den breda studentrörelsen och den gröna rörelsen. Verksamheten består av dels sociala aktiviteter för studenter och unga vuxna, dels opinionsbildning och politiska påverkan för ett rättvist samhälle inom planetens gränser.

Miljöpartiet bildade i början på 1980-talet, sprunget ur rörelser för fred, miljö och jämställdhet. Den gröna ideologin handlar om att visa solidaritet med djur, natur och ekosystem, kommande generationer samt världens alla människor. 

Som andra gröna partier i världen är vi en del av det internationella nätverket Global Greens. Tillsammans driver vi politik utifrån ekologisk filosofi, social rättvisa, deltagande demokrati, icke-våld, hållbarhet, inkludering och mångfald. 

Karusell webben (1)
Vi deltar i den politiska debatten samt verkar för att koppla samman partipolitik med akademi och studenter. Precis som Miljöpartiet har vi i Gröna Studenter två språkrör: Anton Bylin och Nadja Vinberg som är våra politiska ledare och företrädare.
7

Våra medlemmar bildar opinion för gröna problembeskrivningar och gröna lösningar i politiska frågor. Förbundet har en rad talespersoner för olika politikområden, som tillsammans med språkrören utgör vår riksstyrelse. Förutom Miljöpartiets partiprogram driver vi vårt eget reformprogram.   

3

Organisationen samlar studenter och unga vuxna och den verkar i stor utsträckning på lärosäten och andra platser för studenter. Vi har lokalavdelningar runt om i landet. Där kan du engagera dig med likasinnade som också brinner för grön politik och rättvis samhällsutveckling.

engagera dig du behövs!

Gröna Studenter är det självklara valet för studenter som vill engagera sig partipolitiskt för ett hållbart och rättvist samhälle. Alla som tror på ett grönt samhälle och delar våra värderingar och dessutom studerar, ska studera eller nyss har studerat, ska känna sig välkomna i Gröna Studenter. 

Är du nyfiken på att engagera dig? Hör av dig så lotsar vi dig rätt! 

Bli medlem

Medlemskapet är gratis och du kan gå med oavsett ålder och om du studerar eller inte. Som medlem får du fri tillgång till utbildningar, träffar och evenemang. Välkommen!

Dela sidan!

Hjälp oss sprida ordet om Gröna Studenter! Ju fler som får veta om oss desto mer kan vi i Sveriges gröna studentförbund växa.

Om oss

Gröna Studenter är Miljöpartiets studentförbund.

Är du nyfiken på att engagera dig? Kontakta oss!

Kontakt

Gröna Studenter
Ringvägen 126
116 61 Stockholm
info@gronastudenter.se